Jin Shin Jyutsu 

Emotionele én lichamelijke klachten direct verlichten door het vasthouden van je vingers? Met Jin Shin Jyutsu schijnt het te kunnen. Het uitgangspunt van deze eeuwenoude Japanse genezingskunst is dat elke vinger in directe verbinding staat met twee organen en een aantal emoties. Hoe je jezelf kunt leren healen lees je hier.

Met deze eeuwenoude Japanse methode heal je jezelf met je handen 

Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk ‘de Kunst (Jyutsu) van de Schepper (Shin) via een compassievol persoon (Jin)’. Het is een eeuwenoude Japanse geneeskunst gebaseerd op het aangeboren vermogen om jezelf energetisch in balans te brengen én houden. Bezien vanuit Jin Shin Jutsu ben je gezond (of in harmonie) als levensenergie (Qi) ongehinderd door alle meridianen (energiebanen) kan stromen. Zijn er echter blokkades – bijvoorbeeld door spanningen en stress – dan kan dat tot gevolg hebben dat je emotioneel uit balans raakt en lichamelijk ziek wordt.

Levensenergie in evenwicht

Jin Shin Jutsu is een geneesmethode die je op jezelf kunt toepassen. Door het leren van een aantal eenvoudige handgrepen waarbij je drukpunten op je vingers aanraakt is het mogelijk om energetische blokkades op te heffen. Hierdoor herstel je het emotionele evenwicht en verlicht je pijn. Het idee is dat elke vinger in directe verbinding staat met twee organen en meerdere emoties. Je kunt Jin Shin Jyutsu zonder risico toepassen in combinatie met andere geneeswijzen of medicijnen. Bovendien werkt Jin Shin Jyutsu steeds beter naarmate je het vaker toepast. Dit is hoe het werkt.

 

Aan de slag

Omsluit de desbetreffende vinger met je (andere) hand en houd de vinger vast gedurende 3-5 minuten. Dat is beste een tijdje, dus waarom er niet meteen een meditatie oefening van maken?! Concentreer je terwijl je dit doet op je ademhaling. Het maakt niet uit of je met de vingers van je rechter of linkerhand begint. Wissel af en toe wel af in het kader van de balans. Herhaal dit voor het beste resultaat een paar keer per dag. Jin Shin Jyutsu is een zachte manier om weer in balans te komen. Maar welke vinger staat dan in verbinding met welke emoties en organen? En welke symptomen kun je dan concreet verlichten?

1) Duim

Laten we beginnen bij de duim. De duim hoort bij de maag en de milt. En de emoties: angst en depressie. Wanneer je het energiepunt in de duim activeert kun je buikpijn, huidproblemen, hoofdpijn en nervositeit verlichten.

2) Wijsvinger

De wijsvinger staat in verbinding met de nieren en de blaas. De emoties, horend bij deze vinger, zijn teleurstelling en verwarring. Gerelateerde klachten die je kunt verhelpen zijn spierpijn, rugpijn, kiespijn en problemen met de spijsvertering.

3) Middelvinger

Dan de middelste vinger. Deze hoort bij lever en gal. En de emoties besluiteloosheid en woede. Met het vasthouden van deze vinger kun je menstruatiepijn, problemen met het gezichtsvermogen, vermoeidheid en migraine verminderen.

4) Ringvinger

De ringvinger hoort bij longen en dikke darm. De ringvinger kan je helpen bij emoties zoals verdriet, angst voor afwijzing en negativiteit. En bij lichamelijke klachten zoals problemen met ademhaling en darmklachten. Maar ook eczeem of andere huidaandoeningen.

5) Pink

Dan de kleinste vinger: de pink. Deze staat in verbinding met het hart en de dunne darm. Heb je last van je keel? Een opgeblazen gevoel? Of voel je je even niet zo zelfverzekerd en zelfs nerveus? Dan kun je het beste aandacht besteden aan deze vinger.

bron: Holistik 

© 2016 - 2023 www.puurr.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel