MO's BLOG

 Hier vindt je regelmatig een blog over mijn bevindingen in de beautybranch. 
Met info en weetjes over life-style, beauty en wellness. 
Veel lees plezier

   PUURR groetjes   Monique

 

Lavendel 

De naam lavendel komt van het woord “Lavare”, wat “wassen” betekent. Deze naam gaven onze voorouders eeuwen geleden aan de plant. Lavendel geeft je lichaam én wasgoed namelijk een heerlijk frisse geur. Het krachtige kruid heeft echter veel meer in haar mars. Er is namelijk behoorlijk wat wetenschappelijk bewijs voor de geneeskrachtige werking van essentiële lavendelolie. Waarom je altijd een flesje in huis zou moeten hebben lees je hier.

****
 

NAZOMER

De Chinese elementenleer kent niet vier, maar vijf seizoenen. Medio augustus begint de nazomer en vindt er een verschuiving plaats van het element Vuur naar het element Aarde. De nazomer duurt tot eind september. Deze periode is bedoeld om je helpen omschakelen van volle yang energie in de zomer naar yin energie. Je doet er slim aan om de komende weken mee te bewegen in het ritme van de natuur. Je vergroot daarmee jouw nazomerse energie. Daardoor ben je minder vatbaar voor vermoeidheid en verkoudheid in het najaar.

Nazomerse energie: 7 tips om jouw voorraad medio augustus te verhogen

Wie gevoelig is voor het ritme van de natuur voelt het al in de lucht, de zomer is over zijn hoogtepunt heen. Daarmee zijn we langzaam maar zeker aangekomen in de twillight zonetussen zomer en herfst. De Chinezen zien deze periode als een apart seizoen: de nazomer. De piek van mannelijke yang energie is voorbij en vrouwelijke yin energie wint aan kracht. Dit heeft effect op alles in de natuur dus ook op  jou als mens. Meer ‘yin’ worden betekent meer rust toelaten en je meer verbinden met de kalme, ontvangende, vrouwelijke natuur. Beweeg je niet mee met de flow van de energie en negeer je de hints van de natuur dan is de kans groter dat het exces aan Yang energie je opbrandt. Hierdoor ben je ook bevattelijker voor vermoeidheid en verkoudheid in het najaar. Onderstaande 7 tips helpen je bij het versterken van je nazomerse energie.

1. Reflecteren

Aarde-energie heeft een ‘naar binnen kerende’ beweging in tegenstelling tot het naar buiten bewegen van de Vuurenergie die in het eerste deel van de zomer heerst. Tijd dus voor wat reflectie: Wat heeft het afgelopen half jaar je gebracht? Wat is niet voor herhaling vatbaar? En wat heb je eigenlijk veel te weinig gedaan? Als je optimaal het najaar en de winter in wilt gaan is het nu tijd om eens naar binnen te kijken.

2. Voor jezelf zorgen

We weten het allemaal: eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en dan pas bij je kinderen en de anderen… Je weet het, je snapt het, maar pas je dit ook in het dagelijkse leven toe? Aarde-energie draait om voeden en zorgen voor maar dat betekent wel dat je in eerste instantie goed voor jezelf zorgt. Dus plan maar in op je kalender: ME-TIME!

3. Zorgen maken

Als je Aarde-energie niet zo sterk is dan zorg je vaak beter voor de anderen dan voor jezelf en heb je ook nog eens de neiging om je veel zorgen te maken. Om anderen of om jezelf. Is dat voor jou herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd dat je technieken leert om controle te krijgen over je denken zodat je meer rust in je hoofd krijgt.

4. Rust en ‘een pas op de plaats’

De Vuur-energie van de vroege zomer was één en al beweging en activiteit maar nu is het tijd om langzaam weer wat rust in te bouwen. Even een ‘pas op de plaats’ dus. Ga lekker even met je voeten in een bak water, doe een meditatie, luister naar rustige muziek of geniet van een power-nap. Het is tijd om bij te tanken.

5. Aarden voor meer nazomerse energie

Bij Aarde-energie hoort ook aarden, gronden en gecentreerd zijn. Ben je dit niet dan ben heb je een druk hoofd, dan denk je veel en dan ben je minder geconcentreerd en gefocust. Aarden is dan geen overbodige luxe. Sterker nog, het is eerder een noodzaak als je goed in balans wilt zijn en blijven. Je kunt aardingsoefeningen doen, een kwartiertje door de tuin stappen op je blote voeten, kleien of lekker met je handen in de tuin wroeten.

6. Pas je voeding aan voor meer nazomerse energie

Als het zo warm is hebben we de neiging om veel koud te eten en te drinken en veel salades te eten. Maar als je goed voor je Aarde-energie wilt zorgen dan is het nu weer tijd om langzaam die warmte weer in de voeding terug te brengen. Dus een kopje thee in plaats van een glas ijsthee en een heerlijk soepje in plaats van die rauwe tomaat en komkommer.

7. Voldoende mentale voeding

Net zoals ‘gewone’ voeding belangrijk is voor je Aarde-energie, is ‘mentale’ voeding net zo belangrijk. Krijg jij iedere dag voldoende mentale voeding binnen? Weet jij eigenlijk wel wat voor soort mentale voeding jou voedt? Dat zijn vragen die je nu eens kunt onderzoeken.

Internet bron Holistik

 

****

Rimpels 
We willen ze allemaal bestrijden. En ik zie regelmatig allerlei wondermiddeltjes langskomen maar wees eerlijk, als het geen drastische maatregel is als plastische chirurgie of inspuitingen. Geeft het niet een blijvend resultaat. 

Natuurlijk zeg ik niet dat een “goede” behandeling niets doet. 
Want dat doet het wel degelijk en door Regelmaat is er zeker Resultaat. Dat is immers mijn motto al jaren. 
Dus vandaar dit stukje om dit weer eens te benadrukken. 

Het is een komen en gaan van diverse behandelingen die zorgen dat rimpels minder zichtbaar zijn.
Er is nu weer een nieuwe hype ben benieuwd hoelang die blijft. Ga er niet met toenaam iets over zeggen. Maar ook nu is het nieuw en zien we veel voor en na foto’s met resultaat, dat zeker. Maar die heb ik ook met een PUURR behandeling die doorgaans voordeliger zijn en waarbij we duidelijk zijn en geen wonderen beloven.  

Ik benoem dit omdat er een schoonheidsspecialiste mijn benaderd had hoe een klant te helpen die niet tevreden was over zo’n behandeling. Het is geen PUURR behandeling maar ik help graag degene die ook met PUURR werken en eventueel andere merken of behandelingen erbij hebben.
De fout zit hem niet echt in de behandeling want er is resultaat alleen de klant dacht dat ze er een blijvend resultaat van had. 
Er wordt met werkstoffen op rimpel voor rimpel gewerkt het is dan ook een wat kostbaardere behandeling. En men denk dan dit is het! Resultaat voor zeker een aantal maanden. Maar ja, als je dat beloofd dan snij je jezelf in de vingers want dat moet je niet beloven. 
Social media doet dat wel. Dus geef ik de specialiste altijd het advies mee wees eerlijk en denk logisch na!

Nadat er op een rimpel gewerkt is, is die minder diep dus minder zichtbaar. Een rimpel zit diep in het onderhuids bindweefsel, stimuleren we deze alleen al door massage met bv. de cleaning brushpad tijdens het scrubben dan is die al minder aanwezig. Alleen voor hoelang? 
Als we er zelf thuis niets mee doen is het resultaat beperkt. Dus laat u goed voorlichten door uw PUURR-specialiste of bekijk hier ons Anti-Rimpel stappenplan! Want er is zeker een verzachting mogelijk als u er samen met uw PUURR-specialiste aan gaat werken. Goede werkstoffen en de juiste stimulatie doen wel degelijk wat. Maar het blijft;

RESULTAAT DOOR REGELMAAT!

 

****

JIN SHIN JYUTSU 
Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk ‘de Kunst (Jyutsu) van de Schepper (Shin) via een compassievol persoon (Jin)’. Het is een eeuwenoude Japanse geneeskunst gebaseerd op het aangeboren vermogen om jezelf energetisch in balans te brengen én houden. Lees verder

****

BEAD THE MICRO BEAD

Hebben jullie het ook gezien bij Keuringsdienst van waren. Heb het gelijk getest met de app.
Want ik weet wij hebben geen plastics korrels in onze producten!
Lees verder

🌱Anno aug.2022 is er de CARE lijn. En zijn enkele producten vervangen. We streven naar het beste voor uw huid en het milieu! 🌱

**********                           

SNELLE WERELD

We leven in een snelle wereld. In alles zien we dat terug. 
Snel van A naar B. Snel groeien met je bedrijf. Snel centjes verdienen. Snel resultaat. Snel afvallen. Snel dat gewenste lichaam. 
En als we niet oppassen worden we daar snel in mee getrokken. Mensen die me kennen weten dat ik ook snel kan praten. Haha. 

Maar werkt het echt zo? Lees verder

**********

HERFST
Bij PUURR zijn de massages gebaseerd op de Tui-na dit is een onderdeel van de
Traditionele Chinese  Geneeskunde. 

Er wordt gewerkt volgens de 5 elementen om zo balans te verkrijgen voor een algehele goede gezondheid.
Meer info en tips om een goede balans te behouden lees u via de link hieronder:

 

 

​**********

PUURR! Alles weten over Wie en Wat is PUURR, lees mijn magazine

 

**********

Rimpels verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar..

lees meer

© 2016 - 2023 www.puurr.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel