Extra bescherming overdag of Extra voeding voor de nacht!

 

-Extra bescherming overdag:

Zoals al eerder vermeld bij Stap 3 nog even over waarom het belangrijk is de extra spf over de dagcreme aan te brengen: 

Je hoort en leest het vast wel eens een dagcreme met een zonnefilter. Waarom? Omdat we de huid dan extra beschermen in de zon? Kan kloppen als je ze om de twee uur aanbrengt! Maar ga je dat doen met je dure dagcreme. Nee, op vakantie wordt de gewone zonnecreme meestal wel regelmatig aan gebracht maar bij de dagelijkse verzorging thuis niet. En dan nog, de dagcreme’s die een filter bevatten zijn ook meestal rond de spf 15. En wil je echt goed beschermen dan heb je een hogere factor nodig. Maar een hogere filter legt een laagje op de huid ter bescherming van de zon. Heel goed dus. Maar de mooie werkstoffen komen daar niet doorheen! Dus beter een goede voedende dag/nachtcreme en daar over je bescherming. Bv. PUURR SuN Daily spf 30 of PUURR LooK Minerale make-up. Deze bevatten nl. ook net als de sun daily de natuurlijke minerale filters Zinkoxyide en Titaniumoxyide! De sun daily zal je voor de optimale bescherming regelmatig aan moeten brengen. Minerale make-up geeft een waterproof dekking en beschermt zo dus langer. Voor als nog is het aan te raden in warme landen met veel zon de huid regelmatig ook met de sun daily te beschermen! 

 

-Extra voeding voor de nacht: 

Voor een jonge huid zonder problemen volstaat alleen de dag/nachtcreme. Maar naarmate we ouder worden wordt de huid droger en heeft deze dus behoefte aan meer voeding. Vooral s’nachts heeft dat het meeste effect. Dan regenereerd de huid of te wel neemt deze het beste voedingstoffen op! 

Wat kunnen we dan naast een ev. Serum nog meer doen! 

Voor de droge en gevoelige huid kunt u aan uw creme ev. de Intense Force 2 toevoegen. Of onder of over uw creme ervaar het waar uw voorkeur naar uit gaat. Deze intense force bestaat uit 100% pure argan olie deze bevat het hoogst haalbare gehalte aan vitamine E, fenolen en fenolzuur, caroteen en squaleen.

Vitamine E is enorm belangrijk voor onze huid; het is een van de krachtigste anti-oxidanten en neutraliseert vrije radicalen die je huid kunnen beschadigen.

Daarnaast bestrijdt vitamine E ontstekingen en het hydrateert, waardoor het je huid  heerlijk verzacht. Het voedt de cellen, vertraagt het het verouderingsproces.

Ook kunt u geen creme gebruiken maar onze unieke Nacht Ritueel ! Dit is een combi van het Hyaluron concentraat (zie info over serums) en de Intense Facial Oil! 

Intense Facial Oil een basis van Abrikozenpit olie (top anti verouderingsolie)

Met Vitamine C en E deze twee vitamines versterken elkaar voor de optimale werking. Stimuleerd Collageen aanmaak (versteviging) verminderd pigmentvlekken.acne.rosacea. Na klinisch onderzoek is bewezen dat na langdurig gebruik de huid steviger en egaler is geworden. Voor de ultieme huidverbetering breng elke avond eerst het Hyaluron concentraat aan. Nadat deze is opgenomen door de huid brengt u de Intense Facial Oil aan.

 

Een Artikel over Vit. C:

Wat doet vitamine C voor de huid?

Dat vitamine C belangrijk is in onze voeding is geen verrassing meer. Vandaar ook dat in vroegere tijden zeelui die lang geen vers fruit en groenten te eten kregen, door vitamine C-tekort scheurbuik ontwikkelden. Maar ook in cosmetische producten is het een topper. Vitamine C is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten. Er is voldoende goed opgezet en onafhankelijk onderzoek dat aantoont dat vitamine C echt werkt. Maar wat doet het precies?

Aanmaak collageen, en nog veel meer

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit collageen is nodig om de huid te verstevigen. Vitamine C toegevoegd aan een reageerbuisje met fibroblasten zorgt voor een drastische aanmaak van collageen. Ook op de menselijke huid stimuleert het de vorming van collageen- (abstract).

Verder kan vitamine C acne en pigmentvlekken verminderen, en werkt het bij rosacea. Bij klinisch onderzoek bleek de huid van proefpersonen na (langdurig gebruik) egaler en steviger te zijn. Daar komt nog eens bij dat vitamine C een antioxidant is en uv-schade kan beperken. Al met al is vitamine C dus bijna een ‘verplicht’ ingrediënt in je cosmeticaproduc. (abstract/abstract/abstract)

 

Maar let op:

Er zijn enkele voorwaarden

Vitamine C werkt alleen in hoge concentraties (minstens 4% nodig). Om erachter te komen of er inderdaad voldoende in een product aanwezig is kun je naar de ingrediëntenlijst kijken: het moet bovenaan vermeld staan, oftewel in ieder geval terug te vinden zijn in het eerste 1/3 deel van de ingrediëntenlijst.

Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. De combinatie vitamine C (ascorbic acid) en vitamine E (tocopherol) is een gouden duo.

Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Geoxideerd vitamine C (vitamine C dat heeft gereageerd op het zuurstof in de lucht) is niet alleen niet meer werkzaam maar kan zelfs voor de vorming van zuurstofradicalen zorgen (het tegenovergestelde effect dus). Dit maakt een vitamine C product in een pot of glazen flesje is in ieder geval niet zinvol.

Alternatieven: vitamine C-derivate

Het gebruik van vitamine C-derivaten is een goed alternatief. Dit zijn stoffen waar een ‘deeltje’ aan vast geplakt is om het te stabiliseren. Deze stoffen zijn minder irriterend maar penetreren ook wat moeilijker de huid. Helaas blijven zelfs de stabiele vormen van vitamine C moeite houden met de blootstelling aan zuurstof. Kies dus ook bij het gebruik van cosmetica met een hoge concentratie aan deze ingrediënten voor pompjes.Voorbeelden van dergelijke vitamine C-varianten zijn:

– Sodium Ascorbyl phosphate

– Magnesium Ascorbyl phosphate

– Ascorbyl palmitate

 

Bij ons zit de intense facial oil in een licht en luchtdichte flacon en bevat deze 5% Vit C ! 

 

Nog een allerlaatste tip! Zorg dat jouw antioxidanten in je huid op peil zijn, eet veel groenten en fruit en smeer met een crème met antioxidanten. Dan maak je de kans dat vrije radicalen schade aan kunnen richten in je huid zo klein mogelijk

 

EXTRA'S NAAST HET STAPPENPLAN

© 2016 - 2023 www.puurr.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel